Lördag

Tjo, Precis hemma från stan det blev godingarna från Eurosko:) Och för tillfället så står hela familjen i köket och steker hemmagjorda biffar, dom är grymt goda! När vi ändå är inne på köksregionen så kan jag också berätta att mamma precis har bakat en supergod kladdkaka;) Snart blir det David&Simon. Nu måste jag gå och rulla biffar.
Mammas supergoda kladdkaka:
10-12 bitar
Ingredienser:
100g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vanilinsocker
2 ägg
3 dl socker
Sätt på ugnen på 175°. Låt smöret smälta i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. tillsätt de övriga ingredienserna och rör om tills allt är välblandat.
Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar botten. Grädda i ugnen 30-35 min. kakan blir låg och skall vara lite kladdig i mitten.
Lägg tårtan på serveringsfat. Pudra över med florsocker.
Serveras med lite vispad grädde, men går bra utan också.
Mumsa och njut
Chao Erica
Kommentarer
Trackback